Atelierroute 10 jaar!!

Na diverse vergaderingen hadden we een leuk programma gemaakt maar helaas is de Corona virus onze tegenstander geworden en de besluiten door de Overheid zijn we genoodzaakt de kunst Route geheel af te blazen en te verplaatsen naar Pinksterweekend 2021 .

Dit jaar bestaat de Open Atelierroute 10 jaar en daarom heeft de originele commissie besloten nog één keer een Open Atelierroute te organiseren. (Met de overgebleven werkgroep (Leo Maarleveld en Corina Blom)

Jacqueline Verhoef, Alie Popkema, Liesbeth Kradolfer en Michiel Kroonenberg hebben al een reünie georganiseerd en van daaruit zijn weer nieuwe ideeën voor de Open Atelierroute 2020 uit voortgekomen.

In 2021 stellen Opsterlandse kunstenaars wederom hun ateliers open tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 mei van 12:00-18:00 uur. Omdat de Open atelierroute dit jaar voor de tiende keer plaatsvind zullen er extra activiteiten worden georganiseerd. In de loop van de tijd kun je daar op deze site meer over vinden.

Het gehele weekend zal er een overzichtstentoonstelling te zien zijn in  museum Opsterlând met werk van alle deelnemende kunstenaars. Het museum is geopend van 11:00 tot 18:00, een mooi startpunt. Hier zijn ook routefolders te verkrijgen.

Bij de kunstenaars kunt u lootjes kopen voor 2 euro, hiermee kunt u een kunstwerk naar keuze ter waarde van €200,00 euro winnen

oar2016_79

De doelstellingen van de Open Atelierroute en de Kunstweek in Opsterland zijn: de naamsbekendheid van kunstenaars in Opsterland vergroten, kunst en cultuur in Opsterland laagdrempelig onder de aandacht brengen, belangstelling voor kunst vergroten.

Wij geloven dat het belangrijk is om in contact te komen met kunst omdat het de manier waarop je naar jezelf, de samenleving en de wereld kijkt positief kan veranderen door beter te luisteren, te kijken en te interpreteren. Creatief denken heeft vele voordelen in alle lagen van de bevolking.