Te Plak deelnemer: Petra Dijkstra

Huisje 4 – Less is More
Mijn project maakt de vergelijking tussen de huisvesting van de veenarbeiders ( armoede) en de huidige bewoners van de tiny-houses( vanuit welvaart), met daartussen een wereld van grote welvaart en overvloed aan, door de commercie zeer aangeprezen, materieel bezit.

Waar voel jij je Te Plak??

Op elk moment, maar vooral ‘s nachts, borrelen er nieuwe ideeën in mijn hoofd. Soms direct bruikbaar, maar meestal moet er eerst flink aan geschaafd worden.
Creativiteit uit zich in allerlei vormen. Keuzes worden daarin niet gemaakt, maar worden bepaald door sfeer, omgeving en stemming.De ene keer ontstaat een mooi plan, oa Paradepaadje, de andere keer vertaald het zich in een paar dichtregels of een foto.
Niets is mij blijkbaar vreemd, want: installaties bedenken, schilderen/ tekenen soms samen met kalligrafie , collages samenstellen, gedichten of verhaaltjes schrijven, fotografie projecten komen af en toe uit mijn brein en handen rollen.
Al deze activiteiten lanceer ik onder de naam: Spinselkunst.

Op de foto ‘de Stoel’ van een project waar Petra kunstenaars op de Stoel fotografeert. Hier zie je prototypes van Jan Ketelaar bij de stoel staan.